lørdag 17. mai 2008

Min 17mai-2008

Måtte ha med eit bilde fra morgenturen,de var lite folk som var komt for og se på barnetoget kl.10.Men de hadde kom meir folk etter at bilde blei tatt,men de hadde ikkje vart så mange folk som de pleier.Men vere var bra,men kalt.




Start på turen til Jordalstølen.De ser tongt ut men opp skal me.17 mai tar si tid ,så de haster ikkje med å kokke opp.



Oppover går de,og mammo er imponert over kor flint Santo er,han er jo ingen undom.Liti er så ivrig at ho blir irriter nor me tar pauser,så ho fikk ikkje gå uten band.










Rast på tur oppover,no er vi halvveisog mammo vil ta litt bilder,og så må Santo få kvile seg.






Sandvinsfossen er fin nå med mye vann ,og så fin og se på gjennom den grønne skogen,så flott men vavvdampen som komm opp,fikk ikkje med den fine reinbuen som var der.







Garden på Jordal badet i sol.








Fossen ved Lausasintunellen er stor og fin,og Hardangervidda bader i fin sol..Så de er bra for snøsmeltingen,så de ikkje kjem for mye vann på ein gong.









Sandvin bader i sol,ein fin plass.Men eg ville ikkje bud der.










Endeleg opp .Santo og Foxy får springe frit.Men Liti lokker øyrene ,så ho må ha band.Ho vil bare videre heile tida,men me skal ikkje lengre en til nedre støl i dag .
























Me firbeint sitt på utsiktpost mens Mammo skal ta bilder av nedrestøl. Seinere skal mammo ta oss med til øvrestøl,men de er langt nok for den fyrste turen.













Elva som kjem ned til nedre støl,og så ser vi innover til ein fin fiskeplass som heiter Krivelid.Der er de eit fint vaten og fiske i. Far har fiska mykje i de vatne.






























Me tjulånte ein terase som vi slappa av på,og Mammo satt og sola seg.Mammo Syntes de var bra der for de var port så me ikkje kom oss ut,Og då konne Liti og vera laus mens me kvilte gott ut før turen heim. Me kunne såvitt høyra salutten i de fjerne. Så då var de tid for at 17mai toget skal gå opp i Hovde for og avslutte for dagen.Tenker han Far er trøtt når dei kommer opp dit.


































Start på heimturen,litt tregt for Santo til å begynnen med.Men de gjikk fort når han kom ei sege.Mammo var blitt så vått på beina,at me motte gå heim at kl.6 ,de begynte og bli litt kaldt,men sola skinte fint då me gjikk. Så nå skal me heim og slappe av litt før vi får mat. De har vart ein finn 17mai ,ikkje noko anna støy ein fuglene som sang .HERLEG!!!



































Lettere og gå ned at,med de var ein fin tur seier Santo, Liti og Foxy . ein fin måte og feire 17 mai på .Mammo koste se kjempemye,men ho klage på kondisse.Ho følte seg som ein 100åring,men turen var fin forde. Må bare fleire turer till så kokker de seg.


1 kommentar:

Anne sa...

Önskar att jag varit med er, vilken härlig tur!
Nu är jag hemma igen, skönt, vill inte tillbaka till Kinsarvik.
Kommer till Odda den 5/6 börjar arbeta den 6/6. Då måste vi träffas! Ha det så bra vi hörs!